Iedere week de nieuwste aanbiedingen
Vliegreizen
Accommodatie
Vervoer
Last-Minutes
Weekendtrips
Zonvakanties
Wintervakanties
Watervakanties
Actieve Vakanties
Jongeren Reizen
Singles Reizen
Vakantieparken
Financiering
Verzekeringen
Reisboeken
Nieuws & Info

Up to 80% Discounts
and Free Vacations with

Coastal Vacations, low cost vacations, a simple, proven, home-based business system. Be part of this $4.9 trillion-dollar-a-year travel industry, our product is in high demand.

Iedere week de nieuwste aanbiedingen Printer instellen op 'liggend formaat'
home bookmarks email print

DISCLAIMER | OVERZICHT

 
 
Opera House Sydney Monument Valley Arches Mount rushmore Ayers Rock
VLIEGEN HOTELS AUTOHUUR LAST-MINUTES AVONTUUR KAMPEREN WIJS OP REIS HOTELBON DISNEY ECARDS
   
GELDZAKEN

contant geld | betaalpas | creditcards | traveller cheques
Euro traveller cheques | geld laten overmaken | adressen

Op reis heeft u contant geld nodig voor kleine aankopen, zoals consumpties, parkeergeld en dergelijke. Maar draag liever niet te veel contant geld op zak; voor grotere uitgaven zijn andere betaalmiddelen vaak handiger en veiliger. U kunt in het buitenland vaak gebruik maken van uw betaalpas, creditcard en travellers cheques.

Contant geld
Buitenlands geld (deviezen) kunt u kopen bij postkantoren en banken. Minder gangbare, vooral niet-Europese valuta, dient u tijdig te bestellen; deze zijn soms moeilijk te verkrijgen. Bepaalde landen leggen toeristen een verplichte uitgave per dag op. Ook kunnen zij de in- en uitvoer van deviezen aan een strikte controle onderwerpen. Ga dus na of dergelijke verplichtingen en/of beperkingen gelden voor het land dat u wilt bezoeken.

Betaalpas
U kunt in heel veel landen geld opnemen met uw betaalpas. Dat kan bij geldautomaten van banken en postkantoren. Deze moeten dan wel, net als de betaalpas, voorzien zijn van het Maestro logo. Geld opnemen met uw pas is vaak voordeliger dan contant geld wisselen, omdat de koers meestal gunstiger is. In sommige winkels, restaurants, hotels en benzinestations in het buitenland kunt u ook direct met uw betaalpas betalen. U herkent ze aan het Maestro logo.

Creditcards
Een creditcard is vooral gemakkelijk voor grotere en/of onverwachte uitgaven. U kunt met dit internationale betaalmiddel vaak direct betalen. Geld opnemen met uw creditcard kan bij balies van banken, maar ook bij geldautomaten met het Eurocard/MasterCard logo. Aan geldopnamen met creditcards zijn (soms hoge) kosten verbonden. Raadpleeg op internet voor nadere informatie: http://www.eurocard.nl/ 

Travellers cheques
Dit is het meest geaccepteerde betaalmiddel over de hele wereld. Bovendien zijn travellers cheques gedekt tegen verlies of diefstal en worden dan meestal binnen 24 uur vervangen. Travellers cheques verzilvert u voor contant geld bij vrijwel alle banken, wisselkantoren en veel postkantoren. Soms zijn daar kosten aan verbonden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende valutaís. Informeer vooraf wat de aanbevolen valuta voor uw bestemming is. Als u cheques in de valuta van te bezoeken landen heeft, kunt u er in die landen over het algemeen direct mee afrekenen. Dit is met name het geval in de Verenigde Staten. Wanneer u travellers cheques gebruikt, kan u om een geldig legitimatiebewijs worden gevraagd (meestal een paspoort).

Euro travellers cheques
Sinds 1 januari 1999 zijn nieuwe euro travellers cheques uitgebracht, waardoor het op den duur overbodig wordt om nog langer cheques in verschillende valutaís aan te schaffen. In het bijzonder geldt dit voor de 11 landen die deel uitmaken van de Economische en Monetaire Unie (EMU). Dat zijn: BelgiŽ, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, ItaliŽ, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. De travellers cheques in euro geven de reiziger de mogelijkheid om alvast bekend te raken met deze nieuwe munt.

Geld laten overmaken
U kunt geld laten overmaken vanuit Nederland naar bijna alle bestemmingen over de hele wereld. Informeer van te voren bij uw bank of girokantoor hoe dat moet, hoe snel dit kan en wat het kost. De GWK-bank en Thomas Cook bieden de mogelijkheid om geld binnen enkele minuten over te maken naar meer dan honderd landen.

Nuttige adressen
Informatie inzake betalen in het buitenland:
 • Eurocheques, bankpassen: 0800-0313 (gratis);
 • Eurocard/Mastercard: 020-2835555;
 • ChipknipGiropassen, Postbankcards, girobetaalkaarten, Chipper: 058-2126000;
 • American Express Travellers Cheques: 0800-0220100 (gratis);
 • American Express Creditcard: 020-5048000;
 • Visa Travellers Cheques: 0800-0225484 (gratis);
 • Visa Creditcard: 020-6600611;
 • Interpay Nederland BV, Eendrachtlaan 315, 3526 LB Utrecht, Postbus 30500, 3503 AH Utrecht; tel 030-2835111; internet: http://www.interpay.nl/

Informatie inzake overmaken van geld naar het buitenland, en euro travellers cheques:

 • GWK-Bank Informatielijn 0800-0566 (gratis).
 • Thomas Cook Klantenservice: tel 0800-0228630 (gratis) of 020-3469209.
 • Uw bankinstelling of de GWK-vestigingen in uw gemeente.


Bijgewerkt op: 9 March, 2012 20:48 Internet Services - ©1993-2012